maanantai 13. kesäkuuta 2016

Logoilua

Lupasin tehdä tällaisen pienen tutoriaalin siitä, kuinka omaan kuvaansa saa liitettyä esimerkiksi logon, jonka tausta ei ole läpinäkyvä valmiiksi.

Muutama sana ensin tästä ihan mahtavasta ilmaisesta kuvankäsittelyohjelmasta nimeltää PicMonkey. Ohjelma tosiaan on ihan ilmainen, joskin reilun 4€n kuukausimaksulla apinaisesta saa irti hitusen enemmän. Ohjelmaa ei tarvitse ladata koneelle vaan se toimii netissä. Myös mobileappi on tulossa, jeij! Heidän sivuillaan on hurjan paljon hyviä tutoriaaleja ja vaikka englanti ei sujuisi, niin yleensä nuo on kuvitettu todella hyvin. Ohjelmalla saa helposti tehtyä niin vesileimat, kuin kuvien rajaukset ja värien säätämisen. Mielestäni oikein passeli ja tarpeellinen bloggaajalle :)

Käytän apuna myös toista, itsellenikin uutta (PicMonkey tavoin netissä toimivaa) ohjelmaa nimeltään PIXLR. Tätä tutoriaalia seuratakseen pitää osata tietokoneella perusjuttuja, kuten kuvan avaaminen ja tallentaminen.

Ja sitten lähdetään siihen tutoriaaliin, joten avaahan Pixlr ja PicMonkey selaimessasi omille välilehdilleen ja seuraa näitä ohjeita.


Logon muokkaus (Pixlr)


Ensimmäisenä avataan tietokoneelta se kuva, josta haluat tehdä läpinäkyvän.  Kokenemattoman on helpoin aloitta kuvasta, jossa on yksivärinen tausta ja sellainen on tässäkäin ohjeessa.


Kun kuva on auennut, pitää siitä ensimmäisenä poistaa "lukitus" (eli tehdä kuvasta kerros/ layer) ja se onnistuu tuplaklikkaamalla lukon kuvaa oikealta nuolen osoittamasta kohdasta. Seuraavaksi päästään maagisiin asioihin, sillä klikataan taikasauvaa!
Taikasauvan valittuasi klikkaa sillä kuvan värillistä taustaa ja kuvan päällä alkaa tanssimaan "muurahaisia". Tässä kuvassa tekstissä on muutama kohta, joita pitää vielä klikata, sillä ne ovat irrallaan muusta taustasta. Teksteissä tällaisia kohtia ovat usein A, B, D, O, P, R, Ö sekä Ä.
Paina shift näppäin pohjaan ja klikkaile aakkosten sisältä. Nyt voit päästää shift näppäimen ylös ja painaa deleteä. Kaiken taustavärin pitäisi olla poissa ja sen tilalla olla valko-harmaaruudullinen kuvio. Jos tässä kohtaa vielä näet taustataväriä voit käyttää taikasauvaa uudelleen.
Paina nyt shift ja D yhtäaikaa poihjaan ja muurahaiset katoavat ja voit jatkaa tallentamaan.Sehän oli helppoa, eikö vain?
Nyt on jäljellä enää tallentaminen omalle koneelle, joka tapahtuu vasemmasta yläkulmasta tiedostopainikkeesta.
Tämän jälkeen ruudulle pompsahtaa uusi ikkuna. Tässä kohtaa ole t a r k k a n a ja valitse tiedoston tallennusmuodoksi PNG, jotta kuva pysyy läpinäkyvänä ja klikkaa OK. Jos valitset JPG. kuva saa uudestaan värillisen taustan.

Jos haluat vielä tietää kuinka logo siirretään kuvan päälle jatka lukemista :)

Nyt voit siirtyä PicMonkeyyn.Liikuta hiiri Edit -kuvakkeen päälle. Ruudulle aukeaa eri vaihtoehtoja, joista voit kuvan avata.


Valittuasi kuvan, jonka päälle logon haluat asettaa, klikkaa vasemmalta valikosta perhosta. Uudesta aukeavasta valikosta valitse Your own, nuolesta pääset avaamaan alasvetovalikon ja valitsemaan, mistä haluat kuvan ladata.


Valitsemasi logo aukeaa suoraan kuvan päälle. Saat sen aktivoitua klikkaamalla sitä. Tämän jälkeen kuvan ympärille tulee kehys, jonka reunoissa on pallot. Nappaa kulmasta kiinni ja suurenna tai pienennä. Kehyksen yläreunassa on pallo viivan päällä, tästä saat käännettyä haluamaasi kulmaan. Koko logoa pystyt siirtämään kuvan päällä kun hiiren osoitin on nelipäinen nuoli.Kun olet tyytyväinen klikkaa yläpalkin Save painiketta ja eteesi avautuu tämän näköinen ikkuna. Nimeä kuvasi ja pystyt valitsemaan valikosta, minne tahdot kuvan tallentaa.
Tässä vaiheessa voit tallentaa JPG. muodossa.

Toivottavasto tästä oli apua mahdollisimman monelle.
Luultavastikin tämän kaiken olisi voinut tehdä myös pelkästään Pixlr -ohjelmalla, mutta olen sen kanssa niin vasta-alkaja, että pitää perehtyä siihen vielä paremmin ;)

Jos on kysyttävää tai epäselvyyksiä, niin laita kommenttia ja koitan vastata mahdollisimman pian.

Logoisaa alkanutta viikkoa just sulle!

- Ann-Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...