lauantai 9. tammikuuta 2016

Syntymäpäivät supersankareiden tyyliin!

Vaikkakin pojan syntymäpäivät ovat vasta toukokuun lopulla, niin aloitan suunnittelut yleensä vaiheittain jo tammikuussa. Ajattelinkin tehdä tämän innoittamana pienen postauksen siitä, kuinka minä toteutin viime vuonna lastenkutsut e d u l l i s e s t i, ilman stressiä ja keittiössä hikoilua. Jos tästä olisi hyötyä vaikkapa muillekin :)

Teeman valinta: poika tahtoi viime vuonna Avengers -naamiaissynttärit, mutta laajennettiin hieman ja näin teemaksi muodostui Supersankarit. Tällä tavoin luultavastikin suurimmalta osalta vieraista löytyy jo jokin rooliasu valmiiksi kaapista. Meillä vilisti menemään Ironmanin lisäksi merirosvo, vampyyri, Batman, Bakukang hemmo, Puu fu Tom ja Spiderman.

Pinterest: Se on lastenkutsuja järjestävän paras ideapankki. Hakusanaksi laitoin Superhero birthday ja sain selattavaa moneksi päiväksi.

Vieraat: Meillä on pienet tilat ja tämä tietysti rajaa vieraiden määrää. On todella kurjaa pyytää lasta nimeämään vain tietty määrä kavereita. Me järkeiltiin pojan kanssa asia niin, että hän valitsee ne kuusi kaveria, joiden kanssa leikkii kaikista eniten vaikka kaikki päikkykaverit ovatkin kivoja.

Kutsut: Päädyin tekemään kutsut PicMonkeylla. Jo ilman kuukausimaksujakin tällä mahtavalla ja älyttömän helpolla kuvankäsittelyohjelmalla saa tehtyä vaikka ja mitä. Itse kuitenkin olen ottanut Royale jäsenyyden ja näin ohjelmasta saa irti vielä enemmän. Kannattaa ottaa hiukan aikaa ja testailla eri juttuja ja vähän hullutellakin! Harmittaa, että kuva on aivan luokattoman huono, mutta en löytänyt parempaa kuin nopeasti puhelimella napatun. Sumennetussa, keltaisessa lootikossa on osoitetiedot ja pyyntö ilmoittaa pääseekö tulemaan ja mahdolliset allergiat.


Koristeet: Perus ilmapallot ovat aina  hyvä vaihtoehto ja niiden lisäksi ei välttämättä tarvitse olla edes muuta. Koska meillä juhlitaan syntymäpäivä vapun jälkeen, niin yleensä laitan myös serpentiiniä, jota jää aina yli. Supersankarisynttäreille tein seinälle onnitteluviirin. Etsin  googlella supersankari ja sarjakuva kuvia ja tulostin ne vesiväripaperille. Leikkasin kuvat kolmioiksi ja surautin saumurilla yhteen viirinauhaksi. Kirjaimet on niin ikään tulostettu, leikattu ja liimattu viiriin. Todella helppo ja  nopea. Nimiviiri jäi muistoksi pojan huoneeseen juhlien jälkeen. 
Nyt kyllä nolottaa, sillä en ehtinyt kekkereiden tiimellyksessä kuvata kuin vain tuon viirin, jonka olin itse tehnyt. Tarjoulut ja kattaus: Olen huomannut, että lapset eivät juurikaan kakkua syö, joten tein vain pienen kakun ja siihen lisäksi muffinsseja kuorrutteella. Koska sopivaa tarjoilualustaa ei pieneen pöytään löytynyt, tein moisen itse. Muutama lasikippa, tarjottimia ja kynttiläalusta höystettynä kuumaliimalla ja kaikki löytyivät omista kaapeista. Perus mukien sijaan keräsin lasisia mehupulloja ja ne olivat lasten mielestä todella hauskat. Koin helpoimmaksi laittaa kertakäyttöastiat sekä -liinan pöytään ja tämä osoittautuikin ihan hyväksi vaihtoehdoksi kun pöytää katseli jälkeen päin ;)

Pssst... Kuvassa kakusta pursotukset rempallaan, kun yksi vieraista olisi jo halunnut maistaa, vaikka ei oltu kynttilöitä vielä puhallettu ;)

Superhelppo ja nopea muffinssiohje löytyy TÄÄLTÄ, tällä ohjeella onnistuu kokematonkin leipuri! Myös kakkupohja on tehty tuolla ohjeella tuplaamalla se, välissä vain mansikkahilloa ja kermavaatorahkaseosta eli piis of keik! Kuorrutteet ovat niin muffinsseissa kuin kakussakin vispikermaa, maustamatonta rahkaa sekä vaniljakreemijauhetta. Olen värjännyt kuorrutteet elintarvikeväreillä ja maustanut hitusella vanilja-aromia. Kelpasi kyllä niin lapsille kuin aikuisillekin.
Muffinssit sekä kakkupohjan tein juhlia edeltävänä päivänä ja kuorrutukset juhlapäivän aamuna, no stress!

Lisäksi tarjolla oli popcorneja, Raffeleita, lihapasteijoita (huijasin ja ostin kaupan valmiita) sekä jokaiselle oma hedelmäkippa. Hedelmäkipoissa oli mansikkaa, banaania, viinirypäleitä sekä kiiviä. Juomana oli päärynämehua, joka tietenkin supersankareille oli Hulkin voimajuomaa. Kirsikkana kaiken päällä oli vielä hattarat (hattaramasiina näkyykin tuolla viirikuvassa), tämän vuoksi en varannut kakun ja muffinsien lisäksi muuta makeaa tarjottavaa.

Tein myös PicMonkeylla jokaiselle oman paikkakortin, jonka sisään oli kirjoitettu kiitosviesti ja vieraat saivat nämä tetysti mukaansa pienen pussukan kera, jossa oli saippuakuplia, laku ja avaimenperä.


Aktiviteetit: Tulostin kasan eri supersankarien kuvilla varustettuja värityskuvia sekä labyrinttitehtäviä. Näiden parissa juhlakansa viihtyi yllättävän hyvin ja keksivät itse leikkiä piilosta ja peiliä. Ja kun meno alkoi yltyä ihan hulinaksi lahjojen avaamisen jälkeen, niin istutin pojat alas ja luin Tatu ja Patu Supersankareina. Tämä taisi olla aktiviteettien hitti, sillä kaikki istuivat hipihiljaa ja kuuntelivat :)

Kaiken kaikkiaan oli onnistuneet syntymäpäivät näinkin pienellä vaivalla. Ja kun ajoissa lähtee suunnittelemaan, niin ei tarvitse stressata juhlaviikolla ;)

Aurinkoisia pakkaspäiviä kaikille!

- Ann-Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...