torstai 24. joulukuuta 2015

Joulutohnoissa

Tässä on ollut hirmuista hyrskynmyrskyä koko joulukuu ja blogi on jäänyt huonolle huolenpidolle.

Eskarin ja päiväkodin tädeille oli ensin tarkoituksena tehdä virkatut Mariskoolit. Neljän sainkin tehtyä, mutta kerta toisensa jälkeen unohdin ostaa liää Erikeeperiä kovetusta varten, joten viimetinkaan teinkin muuta. Mariskoolit päätyivät sitten namusien kera anoppilaan, omalle äidilleni sekä mummulaan. Ohjeen näihin olen saanut Vilkasta Virkkausta Facebook -ryhmän kautta, mutta sitä ei voi jakaa julkisesti, sillä se on jostakin lehdestä otettu.

Lankana näissä on ollut Suomen Langan Molla ja Liina kalangat sekä valkoisessa Novitan Kotiväki Kartano. Koukku 2,25.
Eskarin tädit saivat heijastinruusuja. Ruusujen OHJEEN löysin Lankahelvetti -blogista. Tein Valkean 7 veikasta ja lilan Nallesta, mukaan virkkasin heijastinlankaa. Harmittavasti tuon lilan kohdalla heijastinlanka loppui kesken ja muutama viimeinen terälehti jäi ilman. Tässä kotaa neuvonkin ottamaan heijastinlangan mukaan vasta viimeiselle pylväskerrokselle, sillä se on ainoa, mikä jää näkyviin. Itse hölmönä tein valkoiseen joka kerrokselle ja heijastinlankaa meni näin ollen pitkä pätkä hukkaan. Ruusujen taakse ompelin hakaneulat kiinni.
Neljä päiväkodin tätiä saivat heijastinkukkaset. Alkuperäinen OHJE on Prinsessajuttu -blogista (linkin takana on myös ohje ihanaan kosmetiikkapussukkaan ;) ), mutta olen muokannut sitä. Keskusta on tehty erilailla, jotta heijastinkankaalle jäisi enemmän tilaa ja toisen kerroksen terälehdet olen aloittanut eri kohdasta kuin ohjeessa, jotta saisin ne limittäin ensimmäisen kerroksen kanssa, Myös näissä on takana hakaneulat kiinnitystä varten. Harmillisesti tuo heijastin kangas rypistyi kun ompelin hakaneuloja kiinni, mutta ehkä se häiritsee enemmän minua kuin lahjan saajia. Näihin laitoin jokaiseen vielä pienet "Made With Love" -sydämet.


Oikein ihanaa ja rauhallista joulua just sulle!

- Ann-Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...