maanantai 22. helmikuuta 2016

Yksisarvisen hattaraunelmaYstävänpäiväviikonloppuna juhlistettiin myös minun syntymäpäiviä ja tottahan toki kakku piti tehdä. Sain eräänä iltana hassun ajatuksen pastellisesta kakusta, jossa on hattaraa ja yksisarvinen, joten ei muuta kuin suunnittelemaan.

Onnellisesti meillä on hattarakone, joten se puoli oli heti hoidossa.
Kakkupohjassa menin sieltä, missä aita on matalin, mutta myös sieltä, missä aidan takana on takuuvarma ja herkullinen kakkupohja. Tein siis kaksinkertaisen taikinan luottomuffinsieni ohjeella, näin sain neljä pohjakerrosta. Välissä oli herkullinen suklaatäyte, jonka nappasin Fazerin Rocky Road juustokakusta.
Päällystin kakun vispikerma-rahkalla, jonka värjäsin Wiltonin pastaväreillä. Tämä tasapainotti kivasti makeaa suklaatäytettä.
Yksisarvisen löysin Facebookin kirppiksen kautta ja vaihdoin sen sipsipussiin ja limpparipulloon. Ihanan halpaa!
Tosiasiassahan tuo hattara sitten suli kakun päälle kun nostin sen jääkaappiin, joten se kannattaa ehdottomasti laittaa vasta juuri ennen tarjoilua. Hattarasta tein haalean pinkkiä lisäämällä sokeriin pinkkiä elintarvikeväriä. Sekoitin näitä keskenään pakastepussukassa ja annoin kuivahtaa ennen hattarakoneeseen laittoa.


Kakun ulkonäössä on paljon parantamisen varaa, mutta voi kuinka olenkaan tyytyväinen lopputulokseen. Nyt ei muuta kuin harjoittelemaan kuorrutusten tekoa... Sehän tarkoittaa lisää kakkua, paljon kakkua!

Mukavaa viikkoa just sulle!

- Ann-Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...