torstai 3. maaliskuuta 2016

Ruusupursotuksia ja kuorrutteita


Eräässä Facebookryhmässä kyseltiin jonkin sortin "opetusvideota" ruusupursotuksiin tämän kuvan siivittelemänä. Ihan videota en taida osata kuvata niin, että se olisi julkaisukelpoinen (tätäkin voisi toki harjoitella), mutta lupasin tehdä pienen postauksen aiheesta.

Ylläoleva kakku on pieni, noin 15cm halkaisijaltaan ja siinä on neljä kerrosta.
Ruusupursotukset teen aina Wiltonin 1M tyllalla.

Käytän kakkujen koristelussa yleensä rahka-kermaa, sillä se pitää muotonsa kauniisti ja on helposti muuteltavissa eri makuisilla rahkoilla tai sen voi makeuttaa ihan vain sokerilla. Jos kakussa on todella makea täyte käytän vain hiukan sokeria, näin kuorrutus tasapainottaa kivasti makeutta.

Tähän pieneen kakkuun olen tehnyt rahka-kerman seuraavasti

2dl vispikermaa
100g maustamatonta rahkaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
1 rkl sokeria

Vispaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää halutetssasi vaniljakreemijauhetta sekä sokeria. Laita rahka joukkoon ja vatkaa hyvin kevyesti, ettei seos muutu voimaiseksi.

Jos haluat värjätä kerma-rahkan, niin suosittelen värjäämään rahkan ensin erikseen. Ota kuitenkin huomioon, että väri vaalenee hiukan kun lisäät värjätyn rahkan kermaan. Jääkaapissa seistessä esim. yön yli värit taas saattavat tummentua jonkin verran.


Näihin äitienpäivän ruusumuffinseihin olen tehnyt kuorrutteen jostakin jenkkisivustolta löytämälläni Buttercream -ohjeella. Tämä on myös erittäin hyvin muotonsa pitävä kuorrute ja sopii näin ollen ruusuihin oikein hyvin. Buttercream on todella makea, se menee ihan sellaisenaan tai siihen voi lisätä jotakin makuaromia.

Buttercream (10 muffinsia kuorrutti tällaisella määrällä)
125g voita
n.3dl tomusokeria
1,5rkl maitoa


Huoneenlämpöistä voita vatkataan tehosekoittimella 3 minuuttia. Lisätään sihdattu tomusokeri ja vatkataan n. 3 minuuttia. Lisätään maito (ja makuaromi). Vatkataan kunnes koostumus on hyvä. Jos on liian paksua ja tönkköä maitoa voi lisätä pikku lorauksia kerrallaan. Jos on liian löysää voi lisätä tomusokeria.

Kuorrute kannattaa värjätä ihan viimeiseksi. Itse laitoin lautasille ja sekoitin värit vasta sitten. Koostumus pysyy ihan samana tai jopa vähän paranee kun sitä sekoittelee väriä lisätessä.

Tämä on siitä hyvä kuorrute harjoitteluun, että se ei menetä koostumustaan vaikka sitä kuinka sekoittelisi ja vatkaisi. Suosittelen siis harjoittelemaan leivinpaperin päälle. Harjoituskappaleet voi kaapia takaisin pursotinpussiin ja kokeilla uudestaan :)




Näihin pääsiäsmuffinseihin olen tehnyt pursotukset mokkapalakuorrutteesta. Tutun ruusupursotuksen päälle on laitettu tipunmunia ja näin ne näyttävät pesiltä :)
Kuorrutteen ohje on Kinuskikissalta. Ohjeesta poiketen jähmetin koko kuorrutteen jääkaapissa ja siitä riitti 12 muffinsiin.

Tässä vielä muutama hyväksi havaitsemani video siitä, kuinka tuo ruusupursotus onnistuu kauniisti.











Toivottavasti näistä vinkeistä ja ohjeista on hyötyä.
Nyt ei muuta kuin tekemään kauniita ruusuisia pursotuksia.
Laittakaa ihmeessä kommentteihin linkkiä blogiin/ intagramiin tms.  jos kokeilette näillä minun ohjeilla. Luen myös mielelläni palautetta näistä ja vastailen jos jokin jäi epäselväksi.
Ja muistetaanhan, että tapoja, ohjeita ja reseptejä on yhtä monta kuin tekijöitäkin, nämä ovat minun tapani ;)

Iloisia leipomishetkiä just sulle!

- Ann-Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...