lauantai 28. marraskuuta 2015

Torkkupeitto pienelle pojalle

Serkkuni sai puolisonsa kanssa lokakuussa pojan ja hänen ristiäisiänsä juhlittiin tänään.
Virkkasin pienelle ihmisen alulle lahjaksi torkkupeiton pehmoisesta Novitan Ipana -langasta.
Sujautin peiton mukaan vielä virkatu tuttiketjun.
Teippitarhasta Käsityömessuilta ostamani tagit pääsivät käyttöön, kun tein peitolle pesuohjelappusen :)

Peitolla on kokoa 62cm x 82cm.
Novitan Ipanaa meni 6 kerää harmaata ja hitusen verran minttua reunuksiin.
Koukku nro 6 ja aloitussilmukoita oli 65 + 3kääntymiseen.






Mukavaa viikonlopun jatkoa just sulle!

- Ann-Mari

torstai 26. marraskuuta 2015

Pillivillitys








Olen ihan höpsähtänyt pilliaskarteluun. Ostin Käsityömessuilta Paapolta kolme pussillista pillejä ja kaksi kerää ohutta hopealankaa. Ja näitä syntyisi kuin sieniä sateella. Nyt on hieman lahjavirkkailut hillinneet pillivilliä, mutta viikonloppuna olisi tarkoitus taas villiintyä ;)

Sain hauskan idean tehdä joulukuusenlatvaan tähden pilleistä ja löysinkin sopivan ohjeen Villa H -blogista. Suunnittelin myös tekeväni muita pieniä pillikoristeita kuusen oksille.

Tänään vihdoin löysin sopivat LED-valot kranssiin (ohje Paapon Blogissa) ja sain sen ikkunaan. Mutta koska en osaa käyttää tuota järkkäriäni vielä kunnolla, niin kuvat ovat luokattoman huonot :( (Saisikohan jostain yksityisopetusta perus kuvaukseen liittyen :D )

Varoituksen sana kaikille pilliaskarteluja harkitseville... Tähän jää KOUKKUUN ;)

Mukavaa loppuviikkoa just sulle!

Ann-Mari

sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Suomen kädentaidot messujen satoa

Huuuuuh, jopas oli messuviikonloppu! Myönnettäköön, että kaksi päivää olivat itselleni tarpeeksi. Perjantaina olin paikalla heti klo 10 kun ovet aukesivat ja tunnin verran oli ihanan väljää, kunnes ihmisiä alkoi olla jo sen verran paljon, että kuvaaminen oli haastavaa. Lauantaina olin piakalla vasta klo 11 ja niin oli moni muukin. Pahoittelen siis hieman huonoja kuvia. Jouduin rajailemaan kuvia myös sen takia, että niissä oli ihmisten kasvoja tunnistettavasti, enkä tahdo laittaa kenenkään nassua yleiseen jakoon ilman lupaa :)

Luvassa siis erittäin kuvapitoinen postaus.

Perjantaina suunnistin Paapon ständille ja nappasin mukaani pillikranssiin tarvikkeet sekä muuta pientä. Palasin lauantaina uudestaan ja rohmin mukaani vielä lisää pillejä ja rautalankaa, sillä sain jo perjantai-iltana kulutettua lähes 100 pilliä innostuksissani.

Kiitos ystävällisestä palvelusta Paapon porukalle!





En oikein tiedä, mitä ihmettä päässäni liikkui kun kävin Suomen Langan ständillä ja ostin vain YHDEN kerän tarjouksessa olevaa violettia Molla kalalankaa. Olin ensimmäinen asiakas perjantai-aamuna ja valinnanvaraa olisi ollut. Kevyesti harmittaa, onneksi näitä lankoja saa kuitenkin tilattua. Kiitos myös Suomen Langalle hyvästä palvelusta.



Paapiin ympärillä kävi niin kova kuhina, että nopeasti nappasin ihanan Siirin ja Myyryn jouluisen trikoopalan ja pari kuvaa ja siirryin syrjään tungoksesta. Saahan näitä sitten tilattua ilman ihmisten kyynerpäitä suussa (nimimerkillä 159.5cm pätkä ;) ). Kuhinasta huolimatta sain oikein ystävällistä palvelua, kiitos :)




Teippitarhalla kävi niin ikään kova kuhina, eikä suotta. Toinen toistaan värikkäämmäät teipit saavat varmasti ohikulkijan kiinnostumaan. Vaikka ihmisiä oli paljon olen oikein iloinen erittäin hyvästä palvelusta. Myös Teippitarhan hulinassa kävin lauantaina ostamassa hieman lisää tageja.



Voihan Dekorette, mielelläni olisin vienyt koko ständin kotiin. Ihanat Mama Elephant ja Lawn Fawn leimasimet ovat suosikkini ♥  Harmi kun tuo budjetti tulee vastaan ;) Hyvää palvelua sain myös täällä!




Lankavan ständi oli ihanan suuri ja kuteissa iski valinnanvaikeus. Oli mukavaa kun yksi myyjä keskittyi vain minun kysymyksiini sen hetken kun tarvitsin apua, vaikka ihmisiä oli paljon. Suuri kiitos siis siitä.




Tallipihan Suklaapuodilla oli aivan ihania herkkuja ja niin kauniisti laitettu ständi. Näitä herkkuja pääsen maistelemaan onneksi ihan koska vain kunhan jaksan raahata itseni bussiin ja huristella kymmenisen minuuttia ;)



Pitää mainita myös Taitoisa Oy, josta sain hyvät ohjeet ostaessani koruliimaa. Kuvia osastosta en enää lähtökiireissäni hoksannut ottaa.

Messut olivat kaiken kaikkiaan ihanan inspiroivat, jalkoja puuduttavat ja innolla odotetaan taas ensi vuotta. Tässä vielä erittäin surkea, kännykällä napattu kuva ostokistani.




Mukavaa alkavaa viikkoa just sulle!

- Ann-Mari

keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Hint of Mintistä Varpuiseksi

Vaikka blogi on erittäin tuore (ja toisaalta osiltaan juurikin siksi), päädyin vaihtamaan englanninkielisien nimen meille suomalaisille suuhun sopivammaksi. Blogi ei kuitenkaan ole vakiinnuttanut vielä minkään sortin asemaa ja koen, että nimenvaihdos näin aikaisessa vaiheessa ei tee hallaa.
Alunperin Hint of Mint -nimi oli luotu kynsiblogia varten, jota en kuitenkaan, monen kuukauden vatvonnan jälkeen aloittanutkaan. Koin, että käsityöt ovat tällä hetkellä se minun juttuni.

Toivottavasti te kävijät pidätte pienistä muutoksista, joita blogi nyt kokee ulkoisesti.



Mukavaa loppu viikkoa just sulle!

- Ann-Mari

sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Lalylala Pupuinen






Olen aivan rakastunut näihin Lalylalan hurmaaviin otuksiin. En miettinyt kahta hetkeä ohjeen ostoa, kun näihin törmäsin (kiitos Facebookin Vilkasta virkkausta ryhmän jäsenelle ;) ).

Tämän Rita-pupun ohje on ilmainen, MUTTA tarvitset kuitenkin jonkin Lalylalan perusotuksen ohjeen, jotta voit muuntaa sen pupuksi. Itse ostin Fibi-ketun ohjeen, joka odottaa oikean värisen langan löytymistä.

Ohjeet ovat selkeät ja helpot. Itse tein pupua kolme iltaa ja olen aika hidas virkkaamaan.

Kaulahuivi on oma malli. Poskiin laitoin omasta meikkipussista ihan oikeaa poskipunaa, sillä pelkäsin, että tekstiilitussilla väri olisi liian kirkas. Harmittaa kun silmienkiinnityksessä käyttämäni musta lanka jäi noin selkeästi näkyviin.




Pikkuneiti rakastui hirmuisesti uuteen Pupuiseensa ja se piti heti saada mukaan kyläreissulle. Pääsipä Pupuinen istahtamaan puunoksallekin.

Lankana olen käyttänyt ihanan pehmeää Blend Bamboota, jota myy ainakin Lankamaailma.
Kolmosen koukulla virkattu ja sisällä vanua täytteenä.

Näitä taitaa mennä jokunen pukinkonttiinkin, ovat niin verrattoman suloisia.

Mukavaa alkavaa viikkoa just sulle!

- Mari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...